sâmbătă, 29 martie 2014

Negresa cu glazura de ciocolata



Ingrediente:

230 g faina
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
40 g cacao
430 ml lapte caldut
30 ml ulei
1 praf de copt
1 fiola esenta de rom

Glazura:

100 g ciocolata
50 ml frisca lichida

Decor: nuca de cocos

Mod de preparare:


Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. 

Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare. 

Punem acum si esenta de rom.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aproximativ 40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, iar intre timp pregatim glazura.

Compozitia va fi pufoasa si usor umeda.

Glazura:
Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam putin cate putin din frisca lichida. Amestecam in compozitie pana cand se va forma o glazura fina pe care o vom turna peste prajitura.

Presaram deasupra nuca de cocos, o portionam si o servim.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu