Cum pietele sunt deja pline de verdeturi, ar fi pacat sa nu profitam din plin de vitaminele care ni se ofera.
Astazi va aduc o mancare usoara si de sezon.
Ingrediente:
1 cana de orez
2 cani de apa
1 lingurita de ulei
sare
1 punga de amestec mexican congelat
3-4 catei de usturoi
3 linguri de unt
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem orezul si il spalam bine in 2-3 ape reci, apoi il scurgem bine de apa.
Turnam peste orez 1 cana de apa, uleiul si sare dupa gust si punem oala pe aragaz la foc mare fara a pune capacul.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul la minim si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba la foc mic 10-12 minute, iar apoi oprim focul si il mai lasam acoperit inca 10-12 minute.
Intr-o tigaie topim untul si calim usturoiul taiat marunt.
Intr-o tigaie topim untul si calim usturoiul taiat marunt.
Adaugam legumele congelate (nu se decongeleaza inainte) si le calim impreuna cu usturoiul.
Amestecam in ele din cand in cand cu o paleta si lasam la foc mediu. Inainte de a fi gata adaugam sare si piper dupa gust.






0 comentarii:
Trimiteți un comentariu