Nu stiu daca acesta ar fi titlul corect al retetei,desi eu am gasit-o cu alt titlu... dar persoana pentru care am pregatit acest tortulet a fost tare incantata de el si a zis ca seamana foarte bine la gust cu prajitura Diplomat :D de la asta si titlul retetei :P sper sa nu sara nimeni in sus :))))
Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
Ingrediente:
Blat(tava cu diam de 26 cm):
- 4 oua
- 4 lg tarate de ovaz
- 2 lg amidon
- 6 lg lapte praf degresat
- 150 g iaurt degresat
- 1 praf de copt
- 4 lg indulcitor pudra sau dupa gust
- Sirop:
- 50 ml lapte degresat
- esenta de vanilie
- indulcitor
- Crema de cacao:
- 500 g branza Quark
- 2 lgt cu varf de cacao
- indulcitor dupa gust
- 1 plic gelatina
- 50 ml lapte degresat
- esenta de rom
- Crema alba:
- 500 g branza Quark
- indulcitor dupa gust
- esenta de vanilie
- 1 plic gelatina
- 50 ml lapte degresat
- Decor: 1 tableta Sly
Mod de preparare:
Blat:
- Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma si adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul si indulcitorul si mixam la viteza cea mai mica.
- Adaugam treptat taratele de ovaz, laptele praf degresat, amidonul si praful de copt si mixam la viteza mica pana la incorporare.
- Tapetam o tava cu inel detasabil cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor la foc mic-mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.
- Cand este gata se lasa la racit apoi se aseaza pe o tava, se pune inelul detasabil al tavii in care l-am copt si se insiropeaza cu siropul pregatit din amestecarea celor 50 ml lapte degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.
- Crema de cacao: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute. Incalzim laptele in care vom dizolva gelatina . Restul ingredientelor le amestecam intr-un bol peste care adaugam laptele cu gelatina. Punem aceasta crema peste blat si dam tava la frigider aprox 30 de minute.
- Crema alba:
Se pregateste la fel ca cea de cacao.
Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 minute.
Incalzim laptele in care vom dizolva gelatina . Restul ingredientelor le amestecam intr-un bol peste care adaugam laptele cu gelatina. Punem crema peste cea de cacao si dam la frigider 1-2 ore.
Se decoreaza cu ciocolata rasa.




0 comentarii:
Trimiteți un comentariu