Din nou vin cu o reteta dietetica pentru cei care sunt la dieta. Reteta o am de pe site-ul pe care probabil il stiti deja www.retete-dukan.ro.
Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
Ingrediente:
- Blat:
- 5 oua
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri tarate de grau
- 9 linguri lapte praf degresat
- indulcitor dupa gust
- 2 linguri de cacao
- 1 praf de copt
- Sirop:
- 150 ml lapte degresat
- esenta de rom
- 1-2 linguri indulcitor
- Crema de branza:
- 750 gr branza degresata
- 2 fiole esenta de vanilie
- indulcitor dupa gust
- Budinca de Fanta:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 700 ml suc Fanta Zero
- 1 plic gelatina
- 3-4 linguri indulcitor
Mod de preparare:
Blat:
- Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.
- Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.
- Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.
- Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.
- Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.
Crema:
- Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Budinca:
- Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
- Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.
- Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.
Asamblare:
- Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).
- Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.
- Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.
- Se pastreaza la frigider.









0 comentarii:
Trimiteți un comentariu