sâmbătă, 3 mai 2014

Tort Fanta Dukan


Din nou vin cu o reteta dietetica pentru cei care sunt la dieta. Reteta o am de pe site-ul pe care probabil il stiti deja www.retete-dukan.ro.

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente:
  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • indulcitor dupa gust
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri indulcitor
  • Crema de branza:
  • 750 gr branza degresata
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • indulcitor dupa gust
  • Budinca de Fanta:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta Zero
  • 1 plic gelatina
  • 3-4 linguri indulcitor
Mod de preparare:



Blat:

  • Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.
  • Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.
  • Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.
  • Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.





  • Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.


Crema:

  • Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.


Budinca:

  • Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
  • Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.
  • Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.



Asamblare:

  • Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).
  • Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.




  • Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.
  • Se pastreaza la frigider. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu