Va mai amintiti de celebra ciocolatica KISS cu spuma de capsuni si ciocolata pe care o savuram cu multa pofta in copilarie? Ei bine, saptamanile trecute am gasit-o intr-un supermarket din Bucuresti (Mega Image) si n-am rezistat pana nu mi-am luat 2 bucati pe care le-am terminat imediat :)))) Ehhh si daca pofta a revenit in scurt timp, m-am gandit cum sa o potolesc cu o prajiturica facuta in acasa care sa inlocuiasca gustul delicios! :D
Ingrediente:
- Blat:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 lingurita cu varf de cacao
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de apa minerala/lapte
- 1/2 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
- Sirop:
- apa
- zahar
- esenta rom
- Spuma de capsuni:
- 400 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor frisca
- aprox 350 gr capsuni
- zahar pudra dupa gust
- Glazura de ciocolata:
- 1 ciocolata cu lapte
- 3-4 linguri de frisca lichida
- Decor: capsuni
Mod de preparare:
- Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
- Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
- Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec. Lasam foile la racit.
Spuma de capsuni:
- Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.
Asamblare:
- Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.
- Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.
- Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.
- Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura.
- Ornam cu capsuni.






Ce delicioasa este. O nebunie!
RăspundețiȘtergere