joi, 19 iunie 2014

Prajitura KISS cu spuma de capsuni si ciocolata


Va mai amintiti de celebra ciocolatica KISS cu spuma de capsuni si ciocolata pe care o savuram cu multa pofta in copilarie? Ei bine, saptamanile trecute am gasit-o intr-un supermarket din Bucuresti (Mega Image) si n-am rezistat pana nu mi-am luat 2 bucati pe care le-am terminat imediat :)))) Ehhh si daca pofta a revenit in scurt timp, m-am gandit cum sa o potolesc cu o prajiturica facuta in acasa care sa inlocuiasca gustul delicios! :D

Ingrediente:
  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa minerala/lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • esenta rom
  • Spuma de capsuni:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • aprox 350 gr capsuni
  • zahar pudra dupa gust
  • Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor: capsuni
Mod de preparare:

  • Albusurile le mixam cu praful de sare pana cand se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si apa minerala si continuam sa mixam.
  • Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt si cacaua folosind o spatula. La sfarsit adaugam si esenta de rom.
  • Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem 3 foi intr-o tava de chec. Lasam foile la racit.

Spuma de capsuni:
  • Curatam capsunile de codite si le spalam bine. Le punem la robot impreuna cu zaharul si le mixam. Frisca o mixam bine impreuna cu intaritorul dupa care o amestecam cu piureul de capsuni si o dam la frigider.

Asamblare:
  • Tapetam o tava de chec cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea zaharului cu apa si esenta de rom.
  • Adaugam jumatate din cantitatea de spuma de capsuni, continuam cu al 2 blat pe care il insiropam, punem si a 2 a jumatate de spuma si terminam cu al 3lea blat pe care il insiropam.
  • Dam tava la frigider pentru minim 1 ora. Rasturnam prajitura pe un platou si indepartam folia alimentara.

  • Topim pe baie de aburi ciocolata si turnam treptat frisca lichida pana ajungem la consistenta dorita. Lasam putin la racit si apoi imbracam prajitura cu glazura. 
  • Ornam cu capsuni.







Un comentariu: