Zilele trecute aveam pofta de o prajitura cu mere...as fi mancat o placinta cu mere dar fiind foarte cald afara n-aveam chef de stat in bucatarie cu cuptorul deschis, asa ca a trebuit sa gasesc o alta varianta fara coacere.
A iesit o bunatate de prajitura! Pe cuvantul meu! :)))
Ingrediente:
- Pt o tava cu diam. 26x39 cm:
- aprox.400 g biscuiti Petit Beurre
- 6-7 mere mari
- 2 linguri ulei
- 6-7 linguri de zahar
- Crema vanilie:
- 700 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 2 linguri amidon
- 5 linguri de zahar (sau dupa gust)
- 1 fiola esenta de vanilie
- cca 130 g nuci
- 5-6 linguri de zahar pentru caramelizat nucile
Mod de preparare:
- Pregatim crema de vanilie:
- Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar.
- Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc.
- Cand laptele este fierbinte adaugam amestecul din bol (lapte+amdion+zahar) si amestecam continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie. Inchidem focul si lasam crema la racit.
- Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le punem intr-o oala pe foc mic, le amestecam cu 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust) si uleiul si le lasam cateva minute la calit amestecand in ele din cand in cand. Le lasam la racit.
- Punem cele 5-6 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc mic pana se topeste si se caramelizeaza. Adaugam nucile si amestecam bine astfel incat nucile sa fie acoperite de caramel. Turnam nucile pe o bucata de hartie de copt si le lasam la racit.
- Dupa ce nucile s-au racit se rup bucati si se pun la blender. Eu le-am lasat foarte putin pentru a nu se macina de tot.
- Imbracam tava cu folie alimentara si incepem sa asezam biscuitii unul langa altul.
- Punem un strat de biscuiti, peste biscuiti punem merele, continuam cu al 2lea strat de biscuiti peste care punem crema de vanilie.
- Peste crema de vanilie punem nucile macinate caramelizate.
- Se da la rece si se serveste...tot rece :D



0 comentarii:
Trimiteți un comentariu