miercuri, 20 august 2014

Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci


Zilele trecute aveam pofta de o prajitura cu mere...as fi mancat o placinta cu mere dar fiind foarte cald afara n-aveam chef de stat in bucatarie cu cuptorul deschis, asa ca a trebuit sa gasesc o alta varianta fara coacere.
A iesit o bunatate de prajitura! Pe cuvantul meu! :))) 


Ingrediente:
  • Pt o tava cu diam. 26x39 cm:
  • aprox.400 g biscuiti Petit Beurre
  • 6-7 mere mari
  • 2 linguri ulei
  • 6-7 linguri de zahar
  • Crema vanilie:
  • 700 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 130 g nuci
  • 5-6 linguri de zahar pentru caramelizat nucile
Mod de preparare:
  • Pregatim crema de vanilie:
  • Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar.
  • Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc.
  • Cand laptele este fierbinte adaugam amestecul din bol (lapte+amdion+zahar) si amestecam continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie. Inchidem focul si lasam crema la racit.

  • Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le punem intr-o oala pe foc mic, le amestecam cu 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust) si uleiul si le lasam cateva minute la calit amestecand in ele din cand in cand. Le lasam la racit.
  • Punem cele 5-6 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc mic pana se topeste si se caramelizeaza. Adaugam nucile si amestecam bine astfel incat nucile sa fie acoperite de caramel. Turnam nucile pe o bucata de hartie de copt si le lasam la racit.
  • Dupa ce nucile s-au racit se rup bucati si se pun la blender. Eu le-am lasat foarte putin pentru a nu se macina de tot.

  • Imbracam tava cu folie alimentara si incepem sa asezam biscuitii unul langa altul.
  • Punem un strat de biscuiti, peste biscuiti punem merele, continuam cu al 2lea strat de biscuiti peste care punem crema de vanilie.



  • Peste crema de vanilie punem nucile macinate caramelizate.

  • Se da la rece si se serveste...tot rece :D

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu