E prima oara cand fac aceasta prajitura, dar nu e prima data cand o gust :)) Este preferata iubitului meu si nici mie nu-mi displace....dar trebuie sa recunosc ca nu e printre preferatele mele pentru ca pentru gusturile mele mi se pare un pic cam dulce :D
Ingrediente:
- Pt o tava rotunda cu diam de 22cm:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 100 g faina
- 100 g zahar pudra
- 100 g nuca macinata
- o lingura de cacao
- 1 plic praf de copt
- Glazura:
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- Decor: ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
- Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.
- Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn.
- Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Blatul nu trebuie sa fie copt complet.
- Cat timp blatul este la cuptor pregatim glazura: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Cand blatul este aproape gata scoatem tava si turnam compozitia de galbenusuri. O intindem pe toata suprafata blatului cu ajutorul unei spatule.
- Punem tava inapoi la cuptor si mai lasam cca 10-15 min pana cand glazura se intareste.
- O lasam la racit si o decoram cu ciocolata rasa. O taiem cu grija cu ajutorul unui cutit bine ascutit pe care il umezim in apa calduta, altfel glazura se va sparge pentru ca este ca o bezea.



0 comentarii:
Trimiteți un comentariu