vineri, 12 septembrie 2014

Prajitura "Chinezoaica"



E prima oara cand fac aceasta prajitura, dar nu e prima data cand o gust :)) Este preferata iubitului meu si nici mie nu-mi displace....dar trebuie sa recunosc ca nu e printre preferatele mele pentru ca pentru gusturile mele mi se pare un pic cam dulce :D 

Ingrediente:
  • Pt o tava rotunda cu diam de 22cm:
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • Decor: ciocolata cu lapte
Mod de preparare:

  • Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.

  • Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn. 

  • Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Blatul nu trebuie sa fie copt complet.

  • Cat timp blatul este la cuptor pregatim glazura: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Cand blatul este aproape gata scoatem tava si turnam compozitia de galbenusuri. O intindem pe toata suprafata blatului cu ajutorul unei spatule.

  • Punem tava inapoi la cuptor si mai lasam cca 10-15 min pana cand glazura se intareste.
  • O lasam la racit si o decoram cu ciocolata rasa. O taiem cu grija cu ajutorul unui cutit bine ascutit pe care il umezim in apa calduta, altfel glazura se va sparge pentru ca este ca o bezea. 






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu