duminică, 19 octombrie 2014

Gogosi rapide cu iaurt



Cand mi-e pofta de gogosi si nu mai am chef de framantat aluatul, apelez la aceste gogosele care nu necesita foarte mult timp. Gustul acestor gogosi este asemanator papanasilor.

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 400 gr iaurt grecesc cu 5% grasime Oly am pus eu
  • 4 linguri de zahar + 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie sau rom
  • 300 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Mod de preparare:



  • Punem ouale intr-un bol, le amestecam cu zaharul si le batem cu un tel.
  • Adaugam iaurtul si esenta, apoi praful de copt amestecat cu faina. 
  • Amestecam bine cu telul pana cand ingredientele sunt bine incorporate.
  • Punem un ceaun pe foc mic-mediu si in el incingem uleiul. Avem grija sa punem in ceaun mai mult ulei pentru a putea face gogosile intr-o baie de ulei.
  • Luam cate putin din compozitie cu o lingurita si punem cu grija aluatul in ulei. 
  • Gogosile se vor face foarte repede asa ca trebuie avut grija sa le intoarceti imediat pe ambele parti pentru a se rumeni frumos.
  • Se scot pe un servetel pentru a se absoarbe uleiul, iar apoi se pudreaza cu zaharul pudra.
  • Din aceste cantitati mi-au iesit cca 35 de gogosi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu