Cand mi-e pofta de gogosi si nu mai am chef de framantat aluatul, apelez la aceste gogosele care nu necesita foarte mult timp. Gustul acestor gogosi este asemanator papanasilor.
Ingrediente:
- 2 oua
- 400 gr iaurt grecesc cu 5% grasime Oly am pus eu
- 4 linguri de zahar + 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie sau rom
- 300 gr faina
- ulei pentru prajit
- zahar pudra
- Punem ouale intr-un bol, le amestecam cu zaharul si le batem cu un tel.
- Adaugam iaurtul si esenta, apoi praful de copt amestecat cu faina.
- Amestecam bine cu telul pana cand ingredientele sunt bine incorporate.
- Punem un ceaun pe foc mic-mediu si in el incingem uleiul. Avem grija sa punem in ceaun mai mult ulei pentru a putea face gogosile intr-o baie de ulei.
- Luam cate putin din compozitie cu o lingurita si punem cu grija aluatul in ulei.
- Gogosile se vor face foarte repede asa ca trebuie avut grija sa le intoarceti imediat pe ambele parti pentru a se rumeni frumos.
- Se scot pe un servetel pentru a se absoarbe uleiul, iar apoi se pudreaza cu zaharul pudra.
- Din aceste cantitati mi-au iesit cca 35 de gogosi.




0 comentarii:
Trimiteți un comentariu