duminică, 26 octombrie 2014

Tort Ecler Dukan


Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. 
Sursa de inspiratie a fost site-ul retete-dukan.ro. Eu am mai adus unele modificari, ca de obicei :D
Se consuma in Faza Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente:
  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • indulcitor dupa gust (pudra sau lichid)
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 1 pliculet de ness
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • indulcitor dupa gust
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • indulcitor
  • apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 3 tablete de ciocolata dietetica Sly (25 g x 3)
  • cateva linguri de lapte degresat
Mod de preparare:

  • Incepem cu crema:Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.
  • Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.
  • Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

  • Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.
  • Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.




  • Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata. La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.

  • Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam. 
  • Glazura:  Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.








2 comentarii: