sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Pizza pe blat de foietaj


V-am mai spus si in postarile anterioare ca imi plac foarte mult produsele celor de la Sun Food . De aceea in majoritatea retetelor mele veti regasi aceste conserve sanatoase care dau un gust excelent mancarurilor.
De aceasta data am pregatit o pizza rapida pe blat de foietaj la care am folosit rosii cuburi in suc si ciuperci.

Ingrediente:
  • 1 foaie de aluat foietaj (400 g)
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • cateva felii de kaizer
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri rosii cuburi cu tot cu suc din conserva (SunFood am folosit eu)
  • sare
  • piper
  • cas proaspat ras
  • o rosie mare
  • ciuperci din conserva
  • Sos pt blat:
  • 4 linguri suc de rosii din conserva
  • sare
  • piper
  • oregano
Mod de preparare:



  • Taiem cu cutitul blatul dupa forma in care il vom pune si mai taiem cateva bucati subtiri pentru margini. Punem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.

  • Batem oul cu putina sare si ungem marginile blatului, apoi lipim marginile de aluat si le ungem si pe ele cu oul batut. Intepam marginile cu o furculita.

  • Ungem suprafata blatului cu sosul pregatit din: 4 linguri suc de rosii, oregano, sare si piper dupa gust si cas proaspat ras.

  • Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei in care calim putin usturoiul taiat marunt, ceapa taiata juliene, kaizerul taiat cuburi, iar la sfarsit punem cele 3-4 linguri de cuburi de rosii din conserva. 


  • Punem sare si piper dupa gust si turnam acest amestec peste blat. Adaugam cateva ciuperci si felii de rosii (rosia ramasa o taiem felii).


  • Dam tava la cuptor la foc mediu pana cand pizza este gata.
  • Inainte cu 10 minute sa o scoatem din cuptor mai presaram deasupra niste cas proaspat.
Pofta buna!! 




3 comentarii: