Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss.
Sursa de inspiratie a fost site-ul retete-dukan.ro. Eu am mai adus unele modificari, ca de obicei :D
Se consuma in Faza Consolidare, Stabilizare definitiva.
Sursa de inspiratie a fost site-ul retete-dukan.ro. Eu am mai adus unele modificari, ca de obicei :D
Se consuma in Faza Consolidare, Stabilizare definitiva.
Ingrediente:
- Blat:
- 5 albusuri
- 2 galbenusuri
- indulcitor dupa gust (pudra sau lichid)
- 3 linguri lapte praf degresat
- 6 linguri tarate de ovaz
- 1 pliculet de ness
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- Crema:
- 3 galbenusuri
- 600 ml lapte degresat 0,1% grasime
- indulcitor dupa gust
- 3 linguri amidon
- esenta de vanilie
- Sirop:
- indulcitor
- apa
- esenta de rom
- Glazura:
- 3 tablete de ciocolata dietetica Sly (25 g x 3)
- cateva linguri de lapte degresat
Mod de preparare:
- Incepem cu crema:Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.
- Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.
- Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.
- Blat: Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.
- Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.
- Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata. La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.
- Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.
- Glazura: Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.




Yummy!!! Arata super minunat :-)
RăspundețiȘtergereMultumesc! :D
Ștergere