E prima data cand fac o prajitura cu morcovi si va spun cu mana pe inima ca e una din cele mai delicioase prajituri! De mult timp aveam in plan sa incerc morcovii in retetele de prajituri si acum le-a sosit randul :D Textura sa este pufoasa si poate fi combinata cu orice va place: gem, dulceata sau orice creme va plac....eu i-am facut o glazura de ciocolata.
Ingrediente:
- Pt o tava rotunda cu diam. 22cm:
- 2 oua
- 4 linguri de zahar tos
- 3 linguri zahar pudra
- 60 g unt pe care il vom topi
- 3 linguri de ulei
- 200 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
- 1 plic praf de copt
- 160 g faina
- 1/2 lgt de scortisoara
- Glazura:
- 2-3 linguri de lapte
- 100 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
- Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
- Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
- Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 40-45 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. O scoatem din cuptor si o lasam la racit apoi o imbracam cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.
- Glazura: Topim 80 g ciocolata si amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita) iar 20 g de ciocolata o dam pe razatoare.
Va doresc Pofta Buna!
RETETA VIDEO



Morcovii nu sunt deloc pe gustul meu, dar o sa incerc si eu candva reteta ta. :*
RăspundețiȘtergereCamy, garantez ca o sa-ti placa prajitura. Nici nu se simte gustul morcovilor. Astept sa-mi spui cum e dupa ce o testezi, te pup!
Ștergere