vineri, 3 octombrie 2014

Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata - Reteta video


E prima data cand fac o prajitura cu morcovi si va spun cu mana pe inima ca e una din cele mai delicioase prajituri! De mult timp aveam in plan sa incerc morcovii in retetele de prajituri si acum le-a sosit randul :D Textura sa este pufoasa si poate fi combinata cu orice va place: gem, dulceata sau orice creme va plac....eu i-am facut o glazura de ciocolata.

Ingrediente:


  • Pt o tava rotunda cu diam. 22cm:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
  • 60 g unt pe care il vom topi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g morcovi razuiti pe razatoarea mica
  • 1 plic praf de copt
  • 160 g faina
  • 1/2 lgt de scortisoara
  • Glazura:
  • 2-3 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte


Mod de preparare:


  • Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.



  • Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.


  • Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a mixerului.

  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aprox. 40-45 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata. O scoatem din cuptor si o lasam la racit apoi o imbracam cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.


  • Glazura: Topim 80 g ciocolata si amestecam cu laptele (se pune laptele treptat pana cand se leaga cu ciocolata topita) iar 20 g de ciocolata o dam pe razatoare.

Va doresc Pofta Buna!

RETETA VIDEO



2 comentarii:

  1. Morcovii nu sunt deloc pe gustul meu, dar o sa incerc si eu candva reteta ta. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camy, garantez ca o sa-ti placa prajitura. Nici nu se simte gustul morcovilor. Astept sa-mi spui cum e dupa ce o testezi, te pup!

      Ștergere