Buuuuna de te lingi pe degete! :))
Ingrediente:
- aprox. 500 g carne de pui (piept sau pulpe)
- 500 g ciuperci proaspete
- 500 ml smantana
- 1 lingura de faina
- 1 ceapa
- 4-5 catei usturoi
- 1 lingura zarzavat verde de casa
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Spalam bine carnea si o taiem bucatele, apoi o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Scoatem carnea pe un platou, punem ciupercile (spalate, curatate si taiate felii) in aceeasi tigaie si le calim pentru cateva minute. Scoatem si ciupercile si le punem alaturi de carnea de pui.
- Curatam usturoiul(doar 2 catei, ceilalti ii vom zdrobi si ii vom adauga la final) si ceapa si le tocam marunt, apoi le punem la calit. Adaugam ciupercile, carnea de pui si 1/2 cana de apa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute.
- Amestecam faina cu smantana si 2-3 linguri de apa. Turnam aceasta compozitie peste carne si ciuperci. Adaugam acum zarzavatul, sare si piper dupa gust si amestecam mereu pana incepe sa dea in clocot.
- Inchidem focul si adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu