sâmbătă, 7 martie 2015

Fursecuri fragede de post


Pornind de la reteta Timeei, am pregatit aceste minunatii in varianta de post. Multumesc, draga mea!  

Vi le recomand oricand aveti pofta de fursecuri si de ceva dulce, nu numai in aceasta perioada. Sunt foarte fragede si absolut delicioase! 

Ingrediente (aprox. 25 de fursecuri):
  • 250 g margarina (Rama am folosit eu)
  • 4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie 
  • 2 linguri lapte de soia sau apa
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • aprox.400 g faina
  • gem de care va place (eu am folosit de fructe de padure)
  • zahar pentru pudrat
Mod de preparare:



  • Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie. 

  • Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. 
  • Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi il punem in frigider pentru inca 30 de minute. 
  • Il scoatem din frigider si il intindem intr-o foaaie subtire pe masa infainata.
  • Decupam cu formele dorite. Trebuie sa aveti 2 forme de marimi diferite. Aveti grija ca numarul fursecurilor intregi sa fie egal cu cel al jumatatilor(decupate in interior).

  • Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-12 minute.

  • Le lasam la racit, apoi le lipim doua cate doua cu gemul preferat.

  • La final le pudram cu zaharul pudra.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu