Salamul de biscuiti este unul dintre cele mai indragite dulciuri din copilarie.
Se prepara foarte usor si rapid.
Ingrediente:
- 250 g biscuiti
- 6-7 linguri sirop de ananas SunFood
- 100 ml lapte/lapte de soia pentru varianta de post
- 75 g unt/margarina
- 50 g nuci
- 1/2 conserva ananas SunFood (se pun doar bucatile de ananas)
- 50 g zahar
- 1 lingura de cacao
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare:
- Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas.
- Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe rand untul, zaharul si cacaua. Amestecam dupa fiecare ingredient adaugat pana la omogenizare. Cand compozitia incepe sa fiarba inchidem focul si adaugam esenta de rom.
- Lasam compozitia la racit cca. 10 minute apoi o punem peste biscuiti si amestecam cu o spatula pana la incorporare.
- Adaugam acum ananasul si nucile taiate bucati mici si amestecam.
- Imbracam o tava de chec cu folie alimentara, turnam compozitia, o apasam bine cu o lingura, apoi o acoperim cu folia.
- Dam tava la frigider pentru 3-4 ore sau pana a2a zi, dupa care inlaturam folia si portionam salamul de biscuiti.
Sigur este foarte bun! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Rocsy! Pupici
Ștergere