Este un tort de origine araba, care se pregateste foarte usor. Daca va place crema de zahar ars, cu siguranta o sa va placa si acest tort magic. De ce ii spun, magic? O sa vedeti mai jos unde se produce toata magia.
Ingrediente:
Crema:
- 800 ml lapte
- 5 oua
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
Blat:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cafea macinata
- 100 g faina
- 3 linguri cacao
- esenta de rom
- 5-6 linguri de zahar
Mod de preparare:
Crema:
- In alt bol mixam oul cu zaharul, adaugam treptat laptele si uleiul, apoi punem ingredientele uscate:cafeaua, faina, praful de copt si cacaua (care au fost amestecate inainte intr-un alt bol).
- Intr-o oala (cea in care vrem sa pregatim tortul) punem la caramelizat cele 5-6 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul s-a caramelizat si are culoarea chihlimbarului, inchidem focul si tapetam peretii vasului cu caramelul obtinut (exact ca in cazul cremei de zahar ars). Lasam cateva minute la racit.
- Turnam crema de oua in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru turnam compozitia de blat. ATENTIE! Dupa ce ati turnat compozitia de blat in mijloc, NU amestecati compozitia. O lasati exact asa cum este pentru ca...si aici urmeaza magiaaaaa....in timpul coacerii compozitiile se vor separa. Blatul de cacao se va ridica la suprafata iar crema caramel va ramane in partea de jos. Trebuie sa recunosc ca am cam avut emotii :))) dar....ta daaaa, acestea s-au separat perfect!
- Puneti vasul la cuptor la foc mic--mediu pentru aprox. 1 ora sau pana credeti ca este gata. Faceti si testul cu scobitoarea. Eu am procedat ca in cazul cremei de zahar ars si am umplut 1/2 din tava cuptorului cu apa, iar in tava am pus vasul cu compozitia pt tort.
- Nu deschideti usa cuptorului in primele 20-30 de minute.
- Cand este gata, se lasa sa se raceasca cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se serveste.
- Eu l-am tinut peste noapte la frigider, iar a doua zi l-am rasturnat pe platou.
- Se pastreaza la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu