Vara imi place sa fac si sa consum mancaruri usoare. Cel mai mult imi plac supele si ciorbele, de orice fel...si nu exista saptamana in care sa nu fac o supa/ciorba.
Zilele trecute am facut o supa cu turnatei care imi aminteste de copilarie.
- Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 bucata de telina
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- 4-5 cartofi
- sare sau zarzavat de casa sarat/vegeta
- patrunjel
- 2 linguri de ulei
- Turnatei:
- 2 oua
- 4 linguri de faina
- sare
Mod de preparare:
- Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa.
- Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5 litri de apa si lasam sa fiarba.
- Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovlecelul, cartofii si sare dupa gust daca mai este nevoie, apoi mai lasam sa fiarba aprox.15 minute.
- Intre timp pregatim turnateii: intr-un bol amestecam ouale cu sarea, apoi adaugam faina treptat si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.
- Inainte de a adauga turnateii in oala, dam focul mic de tot sau dam oala deoparte si adaugam turnateii.
- Punem compozitia intr-o punga si o taiem la un capat, apoi turnam din loc in loc in oala.
- Punem oala inapoi pe foc mic si mai lasam sa fiarba aprox. 10 minute.
- La final presaram patrunjelul proaspat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu