O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....hmmm prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii. :)))
- Ingrediente pentru o tava de 26x39cm:
- Blat:
- 8 albusuri
- un praf de sare
- o cana zahar
- 5 linguri faina
- 80 g mac
- 5 linguri nuca de cocos
- o lingurita praf de copt
- Crema:
- 8 galbenusuri
- o cana de zahar
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 50 g unt
- 150 ml frisca lichida
- 1 fiola esenta de vanilie
- Glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
- In plus:
- aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
- 200 ml cafea preparata
Mod de preparare:
- Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
- Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine.
- Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.
- Punem oala pe foc mic si amestecam incontinuu, pana cand compozitia se ingroasa.
- Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie.
- Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.
- Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam.
- Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos.
- Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.
- Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit.
- Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.
- Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.
- Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema.
- Pregatim glazura: punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.
- Turnam glazura peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.
Pe mine m-a cucerit! Merita sa o incercati!
Ce faina e! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc, Laura!:-* S-o incerci ca e tare buuuuna, asta daca inca n-ai testat-o! Te pup
Ștergere