miercuri, 21 octombrie 2015

Prajitura Tosca


O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....hmmm prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii. :)))

  • Ingrediente pentru o tava de 26x39cm:
  • Blat:
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 80 g mac
  • 5 linguri nuca de cocos
  • o lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • In plus:
  • aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml cafea preparata
Mod de preparare:



  • Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Crema:
  • Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine.

  • Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.

  • Punem oala pe foc mic si amestecam incontinuu, pana cand compozitia se ingroasa.
  • Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie.



  • Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.
Blat:
  • Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam.
  • Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos.
  • Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.
  • Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit.




  • Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.
  • Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.


  • Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema. 

  • Pregatim glazura: punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.

  • Turnam glazura peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.


Pe mine m-a cucerit! Merita sa o incercati! 






2 comentarii: