duminică, 25 octombrie 2015

Tarta cu crema de vanilie si capsuni



Chiar daca vremea capsunilor a trecut, se poate face si cu fructe congelate sau cu orice fructe va plac.

Ingrediente:
  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • cateva linguri de zahar - dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • capsuni
Mod de preparare:


Aluat:
  • Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. 
  • Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider pentru inca 30 de minute, timp in care ne ocupam de crema.

Crema:
  • Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. 


  • Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.
  • Scoatem aluatul de la rece, il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

  • Il intepam din loc in loc si il acoperim cu hartie de copt(fara a-i acoperi si marginile) pentru a nu se intari. Se coace la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute, pana cand marginile se rumenesc.


  • Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de vanilie racita complet.

  • Peste crema punem capsunile taiate felii.

  • Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.



2 comentarii: