Chiar daca vremea capsunilor a trecut, se poate face si cu fructe congelate sau cu orice fructe va plac.
Ingrediente:
- Pt o tava cu diametrul de 22 cm:
- Aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 5-6 linguri de lapte
- 1 galbenus
- 5 linguri de zahar
- 1/2 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 1 fiola esenta de vanilie
- Crema:
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- cateva linguri de zahar - dupa gust
- 3 galbenusuri
- 1 fiola esenta de vanilie
- capsuni
Mod de preparare:
Aluat:
- Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.
- Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider pentru inca 30 de minute, timp in care ne ocupam de crema.
Crema:
- Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.
- Dam vasul pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie si amestecam. Lasam crema la racit.
- Scoatem aluatul de la rece, il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Il intepam din loc in loc si il acoperim cu hartie de copt(fara a-i acoperi si marginile) pentru a nu se intari. Se coace la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute, pana cand marginile se rumenesc.
- Se lasa la racit, apoi se umple cu crema de vanilie racita complet.
- Peste crema punem capsunile taiate felii.
- Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se serveste.
Simplu rapid si gustos.
RăspundețiȘtergereIti multumesc, draga mea! Te pup >:D<
Ștergere