marți, 17 noiembrie 2015

Blinii cu branza sarata


Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul lalena.ro.

Ingrediente:

  • 2 pahare de lapte caldut (paharul sa fie de 250 ml)
  • 2 pahare faina (cantarim cu acelasi pahar de 250 ml)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 praf de sare
  • aprox. 150-200 g branza sarata/telemea
  • cateva linguri de ulei
Mod de preparare:


  • Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina.

  • Lasam sa creasca pentru jumatate de ora.

  • Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare.
  • Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine.


  • Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor pana la incorporare. Mai lasam 10 minute la crescut.

  • Punem pe foc o tigaie si o ungem cu ulei. Turnam 1-2 polonice de aluat si coacem la foc mediu pe ambele parti.


  • Mie mi-au iesit cam 7 bucati medii. 


Pofta buna!



3 comentarii:

  1. buna Deyu
    cam ce gramaj are un pahar de faina?mi-au cam facut cu ochiul aceste superbe blinii si as vrea sa le incerc si eu azi
    te pup si iti doresc o zi faina sa ai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Vero, paharul este tot de 250ml. Si laptele si faina se cantaresc cu acelasi pahar. Ma bucur ca ti-au facut cu ochiul si astept sa-mi spui cum ti s-au parut, dupa ce le incerci. Iti doresc spor la bucatarit, te pup :-* O zi minunata!

      Ștergere
    2. PS: Am completat acum si in reteta. Pupici

      Ștergere