Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-ul lalena.ro.
Ingrediente:
- 2 pahare de lapte caldut (paharul sa fie de 250 ml)
- 2 pahare faina (cantarim cu acelasi pahar de 250 ml)
- 20 g drojdie proaspata
- 2 oua
- 1 lingurita de zahar
- 1 praf de sare
- aprox. 150-200 g branza sarata/telemea
- cateva linguri de ulei
Mod de preparare:
- Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina.
- Lasam sa creasca pentru jumatate de ora.
- Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare.
- Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine.
- Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor pana la incorporare. Mai lasam 10 minute la crescut.
- Punem pe foc o tigaie si o ungem cu ulei. Turnam 1-2 polonice de aluat si coacem la foc mediu pe ambele parti.
- Mie mi-au iesit cam 7 bucati medii.
Pofta buna!
buna Deyu
RăspundețiȘtergerecam ce gramaj are un pahar de faina?mi-au cam facut cu ochiul aceste superbe blinii si as vrea sa le incerc si eu azi
te pup si iti doresc o zi faina sa ai
Buna Vero, paharul este tot de 250ml. Si laptele si faina se cantaresc cu acelasi pahar. Ma bucur ca ti-au facut cu ochiul si astept sa-mi spui cum ti s-au parut, dupa ce le incerci. Iti doresc spor la bucatarit, te pup :-* O zi minunata!
ȘtergerePS: Am completat acum si in reteta. Pupici
Ștergere