sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Chiftele in aluat de bere


Buuune de te lingi pe degete! :))) Nu va spun decat ca trebuie incercate neaparat! Aluatul fraged si chiftelutele moi, facute in aburii din interiorul aluatului...o bunatate!


Ingrediente:
  • Aluat:
  • cca. 450-500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 g carne tocata de vita (se pot face cu orice carne va place)
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • in plus: 1 ou pentru uns aluatul


Mod de preparare:

  • Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.
  • Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.



Aluat:
  • Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva.


  • Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.

  • Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.
  • Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.


  • Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.
  • Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.
  • Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aprox. 45-50 minute.
  • Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.

Se servesc cu mustar, ketchup, sau orice sosuri va plac...sau chiar simple...sunt divine!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu