Buuune de te lingi pe degete! :))) Nu va spun decat ca trebuie incercate neaparat! Aluatul fraged si chiftelutele moi, facute in aburii din interiorul aluatului...o bunatate!
Ingrediente:
- Aluat:
- cca. 450-500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 50 ml apa calduta
- 1/2 lingurita de zahar
- 50 ml ulei
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml bere
- Chiftele:
- 500 g carne tocata de vita (se pot face cu orice carne va place)
- 1 ou
- 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
- in plus: 1 ou pentru uns aluatul
Mod de preparare:
- Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.
- Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.
Aluat:
- Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva.
- Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.
- Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.
- Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.
- Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.
- Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.
- Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aprox. 45-50 minute.
- Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu