miercuri, 25 noiembrie 2015

Paste cu ton si ciuperci (la cuptor)


Ingrediente:
  • aprox.200-250 g paste (eu am avut fusilli)
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • cca. 250 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri de faina
  • 1 cana(250 ml) de lapte/apa
  • 5 linguri de smantana
  • 1 conserva de ton bucati in suc propriu
  • sare si piper dupa gust
  • cas/cascaval ras
  • 2 linguri de unt
Mod de preparare:


  • Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
  • Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate felii, amestecam si lasam la foc mic pana cand ciupercile se vor inmuia.

  • Punem 2 linguri de faina si amestecam bine, apoi turnam laptele/apa si continuam sa amestecam pana cand compozitia se ingroasa.
  • Tragem tigaia de pe foc si punem smantana, apoi tonul scurs si pastele scurse bine de apa. Potrivim cu sare si piper dupa gust.


  • Tapetam o tava cu untul ramas, turnam compozitia de paste, iar deasupra presaram casul/cascavalul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute la foc potrivit.

Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu