Ingrediente:
- aprox.200-250 g paste (eu am avut fusilli)
- 1 ceapa mica
- 3-4 catei de usturoi
- cca. 250 g ciuperci proaspete
- 2 linguri de faina
- 1 cana(250 ml) de lapte/apa
- 5 linguri de smantana
- 1 conserva de ton bucati in suc propriu
- sare si piper dupa gust
- cas/cascaval ras
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
- Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
- Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate felii, amestecam si lasam la foc mic pana cand ciupercile se vor inmuia.
- Punem 2 linguri de faina si amestecam bine, apoi turnam laptele/apa si continuam sa amestecam pana cand compozitia se ingroasa.
- Tragem tigaia de pe foc si punem smantana, apoi tonul scurs si pastele scurse bine de apa. Potrivim cu sare si piper dupa gust.
- Tapetam o tava cu untul ramas, turnam compozitia de paste, iar deasupra presaram casul/cascavalul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute la foc potrivit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu