miercuri, 9 decembrie 2015

Briose-budinca de paste cu bezea


Reteta am vazut-o pe bucataras.ro si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose. 

  • Ingrediente:
  • Pentru briose-budinca(11 bucati):
  • 100 g paste Barilla
  • cca 380 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • un praf sare
Mod de preparare:
  • Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.
  • Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.

  • Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.

  • Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.


Pregatim bezeaua:

  • Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.
  • Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.


  • Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu