Reteta am vazut-o pe bucataras.ro si mi-a placut tare mult, asa ca m-am gandit sa o incerc, dar sub forma de briose.
- Ingrediente:
- Pentru briose-budinca(11 bucati):
- 100 g paste Barilla
- cca 380 ml lapte
- 60 g zahar
- 1 ou mare
- un praf de sare
- Pentru bezea:
- 2 albusuri
- 100 g zahar pudra
- un praf sare
Mod de preparare:
- Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet.
- Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul.
- Peste pastele fierte, adaugam galbenusul, apoi spuma de albus si amestecam usor.
- Punem hartiutele de briose in tava speciala, si le umplem cu compozitia obtinuta.
- Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mic-mediu.
Pregatim bezeaua:
- Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma este lucioasa.
- Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua intr-un pos si ornam fiecare budinca.
- Dam tava la cuptor la foc mic pentru 5 minute, apoi intredeschidem usa cuptorului si mai lasam pentru inca 20 de minute.
- Scoatem tava din cuptor si lasam budincile sa se raceasca, apoi le servim.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu