vineri, 19 februarie 2016

Biscuiti digestivi


Foarte foooarte buni acesti biscuitei! Nu ca ii laud:))) dar sigur nu o sa va para rau daca ii incercati. Sunt muuuult mai buni decat cei cumparati, jur pe rosu! :)))) I-am vazut pe blogul codrudepaine.ro si nu le-am putut rezista.

Din ingredientele de mai jos mi-au iesit cca. 20-22 de biscuiti cu diametrul de 6 cm. 

Ingrediente:
  • 100 g faina integrala de grau
  • 100 g tarate de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2-3 linguri de lapte sau apa
Mod de preparare:


  • Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.

  • Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele(punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios.



  • Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 25 de minute.
  • Intre timp preincalzim cuptorul, iar pe masa de lucru infainata intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am folosit un pahar.

  • Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii cu grija.

  • Ii coacem la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se auresc pe margini. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit apoi ii depozitam intr-o cutie cu capac.
  • Se pastreaza la fel de buni si 4-5 zile, mai mult nu stiu ca s-au evaporat:)).
Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu