Foarte foooarte buni acesti biscuitei! Nu ca ii laud:))) dar sigur nu o sa va para rau daca ii incercati. Sunt muuuult mai buni decat cei cumparati, jur pe rosu! :)))) I-am vazut pe blogul codrudepaine.ro si nu le-am putut rezista.
Din ingredientele de mai jos mi-au iesit cca. 20-22 de biscuiti cu diametrul de 6 cm.
Ingrediente:
- 100 g faina integrala de grau
- 100 g tarate de ovaz
- 1 lingurita praf de copt
- 80 g zahar brun
- un praf de sare
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2-3 linguri de lapte sau apa
Mod de preparare:
- Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.
- Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele(punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios.
- Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 25 de minute.
- Intre timp preincalzim cuptorul, iar pe masa de lucru infainata intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am folosit un pahar.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii cu grija.
- Ii coacem la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se auresc pe margini. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit apoi ii depozitam intr-o cutie cu capac.
- Se pastreaza la fel de buni si 4-5 zile, mai mult nu stiu ca s-au evaporat:)).



0 comentarii:
Trimiteți un comentariu