duminică, 21 februarie 2016

Rulada dietetica cu crema de ciocolata


Este ideala pentru cei care tin dieta si vor sa manance ceva dulce, insa este foarte buna si pentru cei care nu tin dieta. Are o textura pufoasa, iar crema de ciocolata este delicioasa. Voi o puteti umple cu orice crema va place.

Ingrediente:
  • Aluat rulada (tava de 26x39m):

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri branza degresata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri indulcitor (eu am folosit Green Sugar pentru ca mi se pare cel mai bun indulcitor pe care l-am incercat pana acum; este cristalizat si dulce precum zaharul)
  • 1 fiola esenta de vanilie

  • Crema:

  • 400 ml lapte degresat
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 3 linguri cu varf de amidon
  • 1 fiola esenta de rom

  • Decor:

  • 1 tableta ciocolata dietetica 25g
Mod de preparare:
Crema:
  • Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul.

  • Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte.


  • Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi turnam restul de lapte treptat si omogenizam compozitia.




  • Punem oala pe foc mic si amestecam incontinuu in compozitie pana cand aceasta se ingroasa. La final adaugam esenta de rom si lasam crema la racit. Pentru a nu se forma acea cojita deasupra, acoperim crema cu folie alimentara(punem folia direct pe crema).



Aluat:

  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


  • In alt bol separat amestecam bine restul de ingrediente: galbenusurile, indulcitorul, taratele, laptele praf, praful de copt, branza si esenta, iar peste aceastea adaugam spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus.


  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.


  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute. O verificati daca este gata.
  • Dupa ce am scos tava din cuptor, asezam blatul pe un prosop umed si il lasam sa se raceasca, apoi il dezlipim usor de pe hartia de copt.
  • Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam cu grija. Invelim rulada in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi o decoram cu ciocolata topita.


Pofta buna!







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu