Este ideala pentru cei care tin dieta si vor sa manance ceva dulce, insa este foarte buna si pentru cei care nu tin dieta. Are o textura pufoasa, iar crema de ciocolata este delicioasa. Voi o puteti umple cu orice crema va place.
Ingrediente:
- Aluat rulada (tava de 26x39m):
- 2 oua
- un praf de sare
- 4 linguri tarate de ovaz
- 6 linguri lapte praf degresat
- 2 linguri branza degresata
- 1/2 plic praf de copt
- 4 linguri indulcitor (eu am folosit Green Sugar pentru ca mi se pare cel mai bun indulcitor pe care l-am incercat pana acum; este cristalizat si dulce precum zaharul)
- 1 fiola esenta de vanilie
- Crema:
- 400 ml lapte degresat
- 3 galbenusuri
- 2 linguri cacao
- 5 linguri indulcitor sau dupa gust
- 3 linguri cu varf de amidon
- 1 fiola esenta de rom
- Decor:
- 1 tableta ciocolata dietetica 25g
Crema:
- Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul.
- Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte.
- Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi turnam restul de lapte treptat si omogenizam compozitia.
- Punem oala pe foc mic si amestecam incontinuu in compozitie pana cand aceasta se ingroasa. La final adaugam esenta de rom si lasam crema la racit. Pentru a nu se forma acea cojita deasupra, acoperim crema cu folie alimentara(punem folia direct pe crema).
Aluat:
- Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
- In alt bol separat amestecam bine restul de ingrediente: galbenusurile, indulcitorul, taratele, laptele praf, praful de copt, branza si esenta, iar peste aceastea adaugam spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
- Coacem blatul in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute. O verificati daca este gata.
- Dupa ce am scos tava din cuptor, asezam blatul pe un prosop umed si il lasam sa se raceasca, apoi il dezlipim usor de pe hartia de copt.
- Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam cu grija. Invelim rulada in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi o decoram cu ciocolata topita.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu