marți, 22 martie 2016

Pui Kiev


Daca nu stiti cum sa mai gatiti pieptul de pui, va recomand aceasta reteta care este absolut minunata. De mult timp aveam in plan sa o incerc, insa abia acum i-a venit randul. Nici nu m-am gandit ca poate iesi asa o bunatate!

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 catel de usturoi
  • cateva fire de pantrujel verde
  • cateva fire de marar verde
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • faina si pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  • Untul moale il amestecam cu patrunjelul tocat, usturoiul dat pe razatoarea mica sau zdrobit, mararul tocat, sarea si piperul.


  • Punem compozitia pe o bucata de folie alimentara si o rulam. Trebuie sa obtinem un rulou subtire. Dam ruloul la congelator pentru 10 minute.


  • Taiem pipetul de pui astfel incat sa avem 4 felii. Batem feliile de piept cu ciocanul de snitele, le presaram cu putina sare si asezam pe fiecare felie cate o bucata de rulou de unt.
  • Rulam astfel incat untul sa fie bine acoperit. Daca este nevoie, le puteti prinde si cu cateva scobitori, eu le-am infasurat bine si le-am dat bine prin faina si ou batut ca sa nu se desfaca la prajit.
  • Batem ouale cu putina sare. Faina o punem intr-un bol, iar pesmetul in alt bol.
  • Dam fiecare rulou prin faina, ou si pesmet. Le punem la prajit in ulei incins, apoi le scoatem pe niste servetele pentru a se absoarbe uleiul.

Le servim calde.


Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu