joi, 25 august 2016

Piept de pui umplut cu orez


Daca nu stiti cum sa mai gatiti pieptul de pui, va recomand sa incercati si aceasta reteta. Eu am pregatit-o pentru provocarea misterioasa din aceasta luna, mai multe detalii despre provocare gasiti AICI. Va invit si pe voi sa va inscrieti in lunile urmatoare, sau de ce nu, chiar luna asta. 
Veti vedea mai jos ca ingredientele pentru orez sunt cat pentru o vrabiuta. :))))) Va spun din start ca eu am pregatit orez mai mult, dar mai jos va dau cantitati cat sa umpleti pieptul de pui si sa nu va ramana prea mult in plus, asta daca nu vreti sa faceti si voi mai mult, cum am facut eu.

INGREDIENTE:
  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 linguri de faina
  • 4-5 linguri de pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • 1/2 cescuta de orez(am folosit o ceasca mica de cafea)
  • 1/4 ardei galben
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/4 morcov
  • 1 lingurita ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin zarzavat de la borcan(optional)
MOD DE PREPARARE:
Umplutura:
  • intr-un vas mic punem legumele spalate si tocate marunt(ceapa, ardeiul, morcovul), uleiul si 2 linguri de apa si le lasam la inabusit cateva minute la foc mic. 
  • spalam orezul si il punem in vasul de pe foc, apoi il lasam la calit impreuna cu legumele aprox. 2-3 minute. Amestecam sa nu se lipeasca. 

  • adaugam o ceasca plina de apa, sare si piper dupa gust si, in cazul meu, zarzavatul. 

  • dam focul mare pana cand incepe sa clocoteasca. In momentul in care apa incepe sa fiarba, facem focul mic si acoperim vasul cu un capac. Lasam la fiert aprox. 12 minute, inchidem focul si mai lasam acoperit inca 10 minute. Dupa ce este gata se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. Mie mi-a iesit o portie de orez. Pentru a umple pieptul de pui veti avea nevoie de doar cateva linguri.

  • Spalam pieptul de pui si il taiem in 2 pe verticala. Vom obtine 2 bucati groase pe care le vom taia pe orizontala, astfel incat sa obtinem 4 bucati de piept de pui. 
  • Batem bucatile de piept cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper.
  • Intr-un bol batem ouale cu putina sare si piper. In alte 2 vase separat punem faina si pesmetul. 
  • Umplem pieptul de pui cu orez, il rulam si il dam prin faina, ou si la urma prin pesmet. 



  • Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Focul trebuie sa fie potrivit.

  • Le lasam pana se rumenesc bine pe toate partile, apoi le scoatem pe servetele pentru se absoarbe uleiul. 

Va doresc Pofta Buna! 



2 comentarii:

  1. Vai de mine ce bunatate!! Pupici draga mea ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meea, iti multumesc pentru aprecieri! Te invit la masa! <3 Pup

      Ștergere