sâmbătă, 6 august 2016

Pui Shanghai


Am pregatit aceasta reteta pentru provocarea misterioasa, care in aceasta luna este gazduita de Meea. Ea a propus ca in aceasta luna, pieptul de pui sa fie vedeta. 
Asa ca...am trecut la treaba! 

INGREDIENTE:
    • 1 piept de pui
    • 2 oua
    • sare
    • piper
    • 1 lingura de mustar
    • 3 linguri faina
    • 5-6 linguri pesmet
    • 5-6 linguri susan
    • ulei pentru prajit
  • pt. marinarea carnii:
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare
    • piper
    • 3 linguri vin alb sau bere
    • 1/2 cana de apa
MOD DE PREPARARE:
    • Spalam pieptul de pui si il taiem fasii, apoi il punem intr-un bol.
    • Adaugam sare si piper dupa gust, 1/2 cana de apa, uleiul de masline si vinul alb. Acoperim bolul cu un capac si il dam la frigider pentru minim 30 de minute. Pieptul de pui pe care l-am avut eu a fost de tara si l-am lasat la marinat la frigider aprox. 2 ore.

    • In alt vas pregatim un sos: batem ouale cu putina sare si piper, adaugam faina(amestecam bine sa nu se formeze cocoloase) si mustarul. 


    • Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi luam cate o fasie de carne, o dam prin sosul obtinut, apoi prin pesmetul amestecat cu susan, dupa care o punem la prajit. 



    • Procedam la fel si cu celelalte fasii de carne si le lasam la prajit pana cand se rumenesc bine pe toate partile. 
    • Le scoatem si le punem pe servetele pentru a se absoarbe uleiul. 

    • Sunt bune si calde si reci, iar daca le serviti alaturi de un sos de usturoi...mmmmm....sunt delicioase! 

Va doresc Pofta Buna! 

Un comentariu: