Am pregatit aceasta reteta pentru provocarea misterioasa, care in aceasta luna este gazduita de Meea. Ea a propus ca in aceasta luna, pieptul de pui sa fie vedeta.
Asa ca...am trecut la treaba!
INGREDIENTE:
- 1 piept de pui
- 2 oua
- sare
- piper
- 1 lingura de mustar
- 3 linguri faina
- 5-6 linguri pesmet
- 5-6 linguri susan
- ulei pentru prajit
- pt. marinarea carnii:
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 3 linguri vin alb sau bere
- 1/2 cana de apa
MOD DE PREPARARE:
- Spalam pieptul de pui si il taiem fasii, apoi il punem intr-un bol.
- Adaugam sare si piper dupa gust, 1/2 cana de apa, uleiul de masline si vinul alb. Acoperim bolul cu un capac si il dam la frigider pentru minim 30 de minute. Pieptul de pui pe care l-am avut eu a fost de tara si l-am lasat la marinat la frigider aprox. 2 ore.
- In alt vas pregatim un sos: batem ouale cu putina sare si piper, adaugam faina(amestecam bine sa nu se formeze cocoloase) si mustarul.
- Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi luam cate o fasie de carne, o dam prin sosul obtinut, apoi prin pesmetul amestecat cu susan, dupa care o punem la prajit.
- Procedam la fel si cu celelalte fasii de carne si le lasam la prajit pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
- Le scoatem si le punem pe servetele pentru a se absoarbe uleiul.
- Sunt bune si calde si reci, iar daca le serviti alaturi de un sos de usturoi...mmmmm....sunt delicioase!
Va doresc Pofta Buna!
Delicioos ❤❤
RăspundețiȘtergere