vineri, 30 iunie 2017

Chec cu lamaie


Foarte bun si aromat. 

Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul lalena.ro. 

INGREDIENTE:
  • 4 oua
  • un varf cutit de sare
  • 190 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sucul de la 2 lamai
  • 3 linguri de apa
  • 200 g de faina
  • coaja rasa de la cele 2 lamai (eu n-am pus coaja de lamaie, insa am adaugat o fiola de esenta de lamaie)
  • zahar pudra (optional)
MOD DE PREPARARE:
  • Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.
  • In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti).
  • Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de galbenusuri. Mixam. Adaugam apa, apoi faina treptat si mixam bine pana la omogenizare. La final, punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.
  • Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 45-50 de minute. Facem si testul cu scobitoarea, iar daca mai este nevoie, mai lasam cateva minute la cuptor.
  • Lasam la racit, apoi il pudram cu zahar pudra si il servim.










Va doresc Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu