Foarte bun si aromat.
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul lalena.ro.
INGREDIENTE:
- 4 oua
- un varf cutit de sare
- 190 g zahar
- 3 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- sucul de la 2 lamai
- 3 linguri de apa
- 200 g de faina
- coaja rasa de la cele 2 lamai (eu n-am pus coaja de lamaie, insa am adaugat o fiola de esenta de lamaie)
- zahar pudra (optional)
MOD DE PREPARARE:
- Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.
- In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti).
- Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de galbenusuri. Mixam. Adaugam apa, apoi faina treptat si mixam bine pana la omogenizare. La final, punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.
- Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 45-50 de minute. Facem si testul cu scobitoarea, iar daca mai este nevoie, mai lasam cateva minute la cuptor.
- Lasam la racit, apoi il pudram cu zahar pudra si il servim.
Va doresc Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu