sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Fursecuri crapate cu nuca






Atat de fragede incat ti se topesc in gura! 
Pentru aceasta reteta recomand sa se foloseasca un zahar pudra de calitate pentru a se forma frumos acele crapaturi. Am testat pana acum 2 tipuri de zahar, iar cel mai ieftin pot spune ca a intrat in aluat si nu a mai dat acest aspect frumos.
Eu in aceasta reteta am folosit zaharul pudra Margaritar(ma gandesc ca poate cineva va dori sa stie ce fel de zahar pudra am folosit).
Inca un lucru pe care vreau sa-l punctez este sa NU lasati fursecurile la copt mai mult de 12-15 minute. Chiar daca vi se par prea moi, va asigur ca sunt coapte, altfel riscati sa se intareasca prea tare dupa racire.

INGREDIENTE:
(pentru aprox. 35 bucati)

  • 100 gr unt moale(lasat la temperatura camerei)
  • 100 g zahar brun(puteti folosi si zahar tos, doar ca probabil nu vor fi la fel de aromate)
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • aprox. 150 g zahar pudra

MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna.

Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam.

In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior.

Mixam pana cand toate ingredientele se incorporeaza, apoi amestecam putin cu mana pana cand aluatul este gata.

Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Il vom inveli in folie alimentara si il vom da la frigider pentru minim 2 ore sau peste noapte.

Dupa ce aluatul s-a intarit, il scoatem din frigider apoi rupem din el bucatele mici din care formam bilute. Bilutele de aluat le vom da prin zahar pudra(un strat generos), apoi le vom pune pe o tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam spatiu intre ele.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade (la foc mediu) si lasam la copt fursecurile aprox. 12-15 minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari prea tare dupa racire.

Le coacem in mai multe ture pana cand terminam aluatul.

Aluatul ramas se tine la frigider pana cand se pregateste urmatoarea tura de copt.

Dupa ce sunt gata, le lasam la racit apoi le depozitam intr-un recipient cu capac(daca sunt acoperite se vor fragezi si mai mult de la o zi la alta).

Va doresc Pofta Buna!




















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu