De cand am descoperit aceasta reteta de gofre cu iaurt, doar asa le-am pregatit.
Imi place ca ies moi si deloc inecacioase.
Reteta din care m-am inspirat am vazut-o pe site-ul lalena.ro
INGREDIENTE:
- 2 oua
- 1 lingura zahar brut
- 1 lingura ulei
- 1/4 lingurita sare
- 170 ml chefir/iaurt/lapte batut
- 130 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ulei pentru uns formele
Optional:
- fructe pentru servire
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.
- Adaugam iaurtul si amestecam.
- Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga.
- Ungem formele cu putin ulei, apoi turnam in centrul formei un polonic de aluat. Il lasam pur si simplu, fara sa-l intindem.
- Inchidem capacul aparatului si asteptam 1- 2 minute. Sunt gata cand sunt rumenite.
- Procedam la fel si cu restul de aluat.
- Le servim imediat, simple sau cu ce topping va place.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu