Imi place mult ciorba de fasole, iar daca are si afumatura, e delicioasa.
INGREDIENTE:
- 2 cani fasole uscata boabe
- 500-600 g afumatura (eu am avut o bucata de muschi afumat si o bucata de coasta, voi puteti pune de care aveti si va place)
- 1 ceapa mare
- 4 linguri zarzavat de casa
- aprox, 500 ml bors, dar puneti dupa gust
- 2-3 cuiburi de taitei
- sare dupa gust
- cimbru dupa gust
MOD DE PREPARARE:
- Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.
- Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.
- Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.
- Dam iar pe foc sa fiarba, iar dupa al 2 lea clocot aruncam apa si punem alta apa curata.
- Punem oala pe foc, adaugam acum carnea spalata si portionata si ceapa tocata.
- Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
- Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte, adaugam zarzavatul, borsul, taiteii, sare si cimbru dupa gust.
- Acoperim cu capacul si mai lasam sa fiarba aprox. 15-20 min la foc mic.
Va doresc Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu