miercuri, 25 martie 2020

Ciorba de fasole cu afumatura


Imi place mult ciorba de fasole, iar daca are si afumatura, e delicioasa.


INGREDIENTE:
  • 2 cani fasole uscata boabe
  • 500-600 g afumatura (eu am avut o bucata de muschi afumat si o bucata de coasta, voi puteti pune de care aveti si va place)
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri zarzavat de casa
  • aprox, 500 ml bors, dar puneti dupa gust
  • 2-3 cuiburi de taitei
  • sare dupa gust
  • cimbru dupa gust
MOD DE PREPARARE:
  • Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.
  • Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.
  • Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.
  • Dam iar pe foc sa fiarba, iar dupa al 2 lea clocot aruncam apa si punem alta apa curata.
  • Punem oala pe foc, adaugam acum carnea spalata si portionata si ceapa tocata.
  • Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
  • Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte, adaugam zarzavatul, borsul, taiteii, sare si cimbru dupa gust.
  • Acoperim cu capacul si mai lasam sa fiarba aprox. 15-20 min la foc mic.





Va doresc Pofta Buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu