INGREDIENTE:
- Pentru aprox. 30 perisoare:
1 pumn de orez
2 oua
2 linguri de faina
sare
piper
- Pentru sos:
- 1 conserva de rosii in suc propriu
- 2-3 linguri suc de rosii cu ardei iuti (optional)
- 1 ceapa
- cateva linguri de ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
MOD DE PREPARARE:
- Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.
- Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele.
- Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam perisoarele cu grija. Dam oala inapoi pe foc (aveti grija ca flacara sa fie foarte mica) si lasam la fiert. Perisoarele sunt fierte, atunci cand incep sa se ridice la suprafata.
- Cat timp fierb perisoarele, pregatim sosul.
- Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa, 2 catei de usturoi (tocate marunt) si 2-3 linguri de apa.
- Adaugam sucul de rosii din conserva, rosiile din conserva pe care le taiem cuburi, sucul de rosii cu ardei iuti (daca aveti) si ceasca de apa in care fierb perisoarele.
- Amestecam, apoi adaugam perisoarele fierte. Perisoarele le scoatem din oala cu ajutorul unei palete.
- Le lasam sa fiarba (la foc mic) impreuna cu sosul, timp de cateva minute.
- Adaugam acum si catelul de usturoi ramas (pisat bine), potrivim gustul cu sare si piper si mai lasam pe foc 2-3 minute.
- La final, inchidem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim cu un capac.
Va doresc Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu