vineri, 3 aprilie 2020

Prajitura Krem a la Krem


Nu-s eu adepta prajiturilor sau cremelor facute cu prafuri din comert, dar trebuie sa recunosc ca asta e o bunatate de prajitura!! Mananci pana nu te mai opresti :)))))....daca nu ma credeti, va provoc s-o incercati. 


Ingrediente pentru o tava de 23x23 cm
Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar brun
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (80g)
Crema:
  • 220 ml frisca lichida
  • 220 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (80g)
Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE:

Blat:
  • Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.
  • Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la omogenizare.

  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit si o lasam la foc mediu aprox. 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare, daca blatul este gata, apoi il lasam la racit.

Crema:
  • Punem toate ingredientele intr-un bol (frisca lichida, laptele rece si praful de vanilie) si mixam bine pana cand crema se intareste bine.

  • Turnam crema peste blatul racit complet si dam tava la frigider.

Glazura:
  • Incalzim frisca intr-un ibric la foc mic(aveti grija sa nu fiarba) si topim ciocolata in frisca.
  • Adaugam glazura peste crema de vanilie si o intindem uniform.
  • Dam tava la frigider pana cand glazura se intareste, apoi o servim cu mare pofta!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu