Nu-s eu adepta prajiturilor sau cremelor facute cu prafuri din comert, dar trebuie sa recunosc ca asta e o bunatate de prajitura!! Mananci pana nu te mai opresti :)))))....daca nu ma credeti, va provoc s-o incercati.
Ingrediente pentru o tava de 23x23 cm
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar brun
- 1 plic Creme Ole de ciocolata (80g)
Crema:
- 220 ml frisca lichida
- 220 ml lapte rece
- 1 plic Creme Ole de vanilie (80g)
Glazura:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
Blat:
- Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.
- Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la omogenizare.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
- Dam tava la cuptorul preincalzit si o lasam la foc mediu aprox. 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare, daca blatul este gata, apoi il lasam la racit.
- Punem toate ingredientele intr-un bol (frisca lichida, laptele rece si praful de vanilie) si mixam bine pana cand crema se intareste bine.
- Turnam crema peste blatul racit complet si dam tava la frigider.
- Incalzim frisca intr-un ibric la foc mic(aveti grija sa nu fiarba) si topim ciocolata in frisca.
- Adaugam glazura peste crema de vanilie si o intindem uniform.
- Dam tava la frigider pana cand glazura se intareste, apoi o servim cu mare pofta!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu