miercuri, 29 aprilie 2020

Chifle pufoase cu usturoi si verdeturi - fara framantare - reteta VIDEO




Foarte pufoase si fragede sunt aceste chifle.
Le-am vazut de ceva timp pe un canal de youtube si mi-a ramas gandul la ele. Acum a venit timpul sa le testez. Pot sa spun ca e unul dintre cele mai bune aluaturi de chifle pe care le-am incercat vreodata.


  • INGREDIENTE(pentru 8 bucati):
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 10 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua (1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns chiflele la final)
  • 3 linguri unt moale la temperatura camerei
  • 1/3 lingurita sare
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • patrunjel proaspat tocat

MOD DE PREPARARE:
  • Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva.
  • Lasam deoparte 5 minute.





  • Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita.


  • Amestecam cu lingura de lemn ingredientele.


  • Adaugam apoi cele 3 linguri de unt moale, sarea, usturoiul si patrunjelul.


  • Amestecam energic cu lingura de lemn aprox 5 minute pana cand aluatul se leaga si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Aluatul va avea o consistenta lipicioasa si elastica.

  • Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la loc cald 1h si 30 minute.



  • Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am pus faina din plin.


  • Strangem aluatul sub forma unei bile, apoi il portionam in 8 bucati.


  • Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare bucata de aluat sub forma ovala, apoi rulam ca pe rulada.



  • Procedam la fel cu fiecare bucata de aluat.
  • Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 20 minute, la loc cald.


  • Dupa ce chiflele au crescut, le ungem cu oul ramas.


  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) pentru aprox. 25 de minute.






RETETA VIDEO




Va doresc Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu