joi, 30 aprilie 2020

Terci de ovaz cu cacao si banane - reteta VIDEO


Mic dejun rapid si delicios. Bun pentru copii, dar si pentru adulti. 


  • INGREDIENTE:

  • 50g fulgi de ovaz
  • un praf de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 250 ml lapte de migdale(puteti pune si lapte de vaca/ de soia, alegeti ce va place)
  • 1 banana coapta bine si pasata cu furculita

Optional:
  • 1 lingurita de miere
  • felii de banane pentru servit sau alte fructe care va plac(cred ca merg grozav si niste fructe de padure, zmeura, afine...sau niste piersici)

MOD DE PREPARARE:
  • Punem intr-o craticioara fulgii de ovaz, praful de sare si cacaua si amestecam cu o lingura.
  • Peste acest amestec adaugam laptele de migdale si amestecam bine compozitia.
  • Dam craticioara pe foc mic si amestecam des pana cand compozitia se ingroasa, ca o budinca(daca adaugati lapte de vaca, aveti grija la spuma). Totul va dura 5-7 minute.
  • Dupa ce terciul este gata, il dam deoparte si il lasam la racit 2-3 minute.
  • Adaugam apoi o banana pasata si amestecam compozitia.
  • Turnam intr-un bol, decoram cu felii de banane si o lingurita de miere, apoi servim.
RETETA VIDEO




Va doresc Pofta Buna!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu