Grisul cu lapte este desertul care imi aminteste de copilarie. Atat de bun si atat de usor de facut, incat sunt sigura ca majoritatea dintre voi l-ati incercat macar o data. Cel mai des il savurez cu cateva linguri de gem sau dulceata deasupra, insa am vrut sa incerc si cu fructe neindulcite pentru a fi cat mai sanatos.
INGREDIENTE(2 portii):
8 caise
500 ml lapte
2 linguri zahar(il puteti exclude daca pregatiti reteta pentru copii)
5 linguri gris
MOD DE PREPARARE:
- punem caisele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute(puteti sari peste aceasta etapa si le puteti pasa in starea lor naturala).
- intr-un vas adaugam 500 ml lapte si 2 linguri de zahar.
- punem vasul pe foc mic si amestecam.
- cand laptele este fierbinte adaugam treptat 5 linguri de gris si amestecam bine cu un tel dupa fiecare lingura de gris adaugata.
- amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa si are consistenta undei budinci.
- oprim focul si lasam la racit 5-10 minute.
- scoatem caisele din cuptor, le lasam putin la racit, apoi le pasam la blender sau cu o furculita(daca nu aveti un blender).
- intr-un pahar/borcanas asezam compozitiile in straturi.
Va doresc Pofta Buna!
↓RETETA VIDEO↓
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu