marți, 5 mai 2020

Gris cu lapte si piure de caise - reteta VIDEO


Grisul cu lapte este desertul care imi aminteste de copilarie. Atat de bun si atat de usor de facut, incat sunt sigura ca majoritatea dintre voi l-ati incercat macar o data. Cel mai des il savurez cu cateva linguri de gem sau dulceata deasupra, insa am vrut sa incerc si cu fructe neindulcite pentru a fi cat mai sanatos. 

INGREDIENTE(2 portii):
8 caise 500 ml lapte 2 linguri zahar(il puteti exclude daca pregatiti reteta pentru copii) 5 linguri gris


MOD DE PREPARARE:
  • punem caisele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute(puteti sari peste aceasta etapa si le puteti pasa in starea lor naturala).
  • intr-un vas adaugam 500 ml lapte si 2 linguri de zahar.
  • punem vasul pe foc mic si amestecam.
  • cand laptele este fierbinte adaugam treptat 5 linguri de gris si amestecam bine cu un tel dupa fiecare lingura de gris adaugata.
  • amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa si are consistenta undei budinci.
  • oprim focul si lasam la racit 5-10 minute.
  • scoatem caisele din cuptor, le lasam putin la racit, apoi le pasam la blender sau cu o furculita(daca nu aveti un blender).
  • intr-un pahar/borcanas asezam compozitiile in straturi.
Va doresc Pofta Buna!

↓RETETA VIDEO


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu