Imi plac tare mult fulgii de ovaz si in ultima vreme incerc sa-i pregatesc in cat mai multe moduri posibile.
De data aceasta i-am adaugat in aceste batoane(prajitura).
Sunt foarte usor de pregatit aceste batoane(prajitura) si le puteti adauga orice fructe doriti, eu am avut niste prune ramase in frigider si voiam sa fac ceva cu ele sa nu ramana.
Merg de minune si cu fructele din sezon, capsuni, zmeura, cirese etc.
INGREDIENTE
(tava 23x23cm)
Crusta:
1 cana faina (130g)
1 1/2 cana fulgi ovaz (130g)
1/2 cana zahar brun (100g)
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
1/2 cana unt la temperatura camerei (115g)
Umplutura:
8-10 prune (300-320g)
2 linguri zahar brun
2 linguri amidon
1 lingurita esenta vanilie
MOD DE PREPARARE:
Crusta:
- intr-un vas amestecam faina cu fulgii de ovaz, zaharul, bicarbonatul si sarea.
- peste acestea adaugam untul moale si amestecam putin cu mana pana cand compozitia devine sfaramicioasa.
- tapetam o tava cu hartie de copt (23x23cm)si turnam 2/3 din aceasta compozitie(restul o pastram pentru a o adauga la final).
- presam bine cu mainile aluatul din tava.
- prunele le spalam, le curatam de samburi si le taiem cuburi mici.
- le punem intr-un bol si le amestecam cu zaharul, amidonul si esenta de vanilie.
- turnam aceasta compozitie peste crusta din tava.
- deasupra prunelor adaugam restul de aluat sfaramicios si presam usor cu o lingura.
- dam tava la cuptorul preincalzit la 175 grade celsius si lasam la copt aprox. 30-35 minute pana cand se rumeneste.
- lasam prajitura la racit complet, apoi o portionam si o servim.
⇩ RETETA VIDEO ⇓
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu