Ingrediente:
Pt 2 foi:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de zahar pudra
- 1 plic praf de copt
- sare
Crema:- 1 plic de budinca de ciocolata
- 1 ciocolata cu lapte(100gr)
- 2-3 linguri de zahar
- 500 ml lapte
Glazura:
- 3-4 linguri de lapte
- 50 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Foi:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer.
Albusurile se bat spuma cu sarea.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si galbenusurile si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi. Foile se coc pe rand la cuptor cca 15 min fiecare pana se rumenesc frumos.
Foile le umplem cu crema:
Crema se face conform instructiunilor de pe plic iar apoi se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste bine.
Glazura:
Intr-o craticioara punem laptele peste care adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata. daca glazura e prea groasa se mai adauga putin lapte.
Se intinde bine peste prajitura si cu o furculita se fac formele.
Pofta buna!!
Ciocolatoasa,asa imi place si mie.Te pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca iti place>:D< si iti multumesc pt aprecieri.Pupici:*
RăspundețiȘtergereFoile se coc in tava sau pe fundul tavii??? Merci
RăspundețiȘtergerefoile se coc in tava...pentru ca va iesi o compozitie moale
RăspundețiȘtergerefoarte buna prajitura
RăspundețiȘtergereMultumesc, Anonim! Ma bucur ca ti-a placut! :D
Ștergere