joi, 11 aprilie 2013

Bruschette cu rosii si usturoi




Bruschetta (pl. bruschette) este un aperitiv de origine italiana, cu o tradiție impresionanta.
In esenta, bruschettele sunt gustari pe paine prajita, usor de facut si ce e si mai interesant este multitudinea de combinatii intre ingrediente.
Bruschette con pomodoro (bruschette cu rosii) este cel mai popular tip de bruschette și cel mai simplu de facut, iar pentru asta avem nevoie de:


Ingrediente:

  • 3 rosii
  • 9 felii de paine
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare:

Rosiile le taiem cubulete mici, apoi taiem in jumatate un catel de usturoi si il lasam deoparte.
Restul de usturoi se taie felii si se amesteca cu rosiile, se adauga sare, piper si busuioc si se amesteca.


Painea o taiem cu un pahar pt a-i da forma rotunda (sau puteti lasa si feiile intregi).
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem rondelele de paine si le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos pe ambele parti.


Dupa ce le scoatem din cuptor luam fiecare felie si o frecam bine cu usturoiul ramas, le stropim cu ulei de masline, le imbracam cu compozitia de rosii si usturoi(fara zeama lasata de rosii) si le mai dam la cuptor pt cateva min.



Pofta buna!!!





4 comentarii:

  1. Minunate! Uneori eu pun si branza feta sfaramata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase bruschete, as manca oricand!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc Paula!Si mie-mi plac tare mult...voi mai incerca si in alte combinatii. Te pup >:D<

      Ștergere
  3. Multumesc Carol! O sa incerc si eu cu branza, cred ca`s delicioase!

    RăspundețiȘtergere