Un nou dulce Dukan pentru cei ce sunt la dieta!
Ingrediente:
- Blat(pt o tava cu 26 cm diam):
- 4 oua
- 6 lg tarate de ovaz
- 4 lg lapte praf degresat
- 3 lg amidon
- 1 lgt de lamaie
- 1 lgt coaja de lamaie
- indulcitor dupa gust
- un praf de sare
- Sirop:
- esenta de lamaie
- indulcitor
- apa
- Crema:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 750 ml lapte degresat
- indulcitor dupa gust
- esenta de vanilie
- 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Blat:
Crema:
Asamblare:
- Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
- Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca incet cu un tel pana cand se incorporeaza in spuma de albusuri.
- Adaugam taratele de ovaz, amidonul, laptele praf, indulcitorul, esenta si coaja de lamaie.
- Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
- Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce este gata se lasa la racit.
Crema:
- Punem intr-un pahar gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
- Se pune intr-o cratita 650 ml lapte la foc mic.
- Intr-un bol amestecam restul de 100 ml de lapte cu praful de budinca si indulcitorul.
- Cand laptele este fierbinte turnam laptele amestecat cu budinca si amestecam incontinuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.
- La sfarsit punem esenta de vanilie cu gelatina si amestecam pana cand gelatina se dizolva.
- Punem folie alimentara direct pe crema si o lasam sa se raceasca(in felul acesta crema nu va prinde aceas crusta deasupra).
Asamblare:
- Imbracam tava in care am blatul in folie alimentara sau punem un inel in jurul blatului si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam esenta cu indulcitorul si apa).
- Turnam peste blat crema racita si dam la frigider minim 2 ore.





0 comentarii:
Trimiteți un comentariu