marți, 27 mai 2014

Tort cu blat de lamaie si crema de vanilie Dukan


Un nou dulce Dukan pentru cei ce sunt la dieta!

Ingrediente:
  • Blat(pt o tava cu 26 cm diam):
  • 4 oua
  • 6 lg tarate de ovaz
  • 4 lg lapte praf degresat
  • 3 lg amidon
  • 1 lgt de lamaie
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • indulcitor dupa gust
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • esenta de lamaie
  • indulcitor
  • apa
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
Mod de preparare:

Blat:

  • Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
  • Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca incet cu un tel pana cand se incorporeaza in spuma de albusuri.
  • Adaugam taratele de ovaz, amidonul, laptele praf, indulcitorul, esenta si coaja de lamaie.


  • Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
  • Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce este gata se lasa la racit.


Crema:

  • Punem intr-un pahar gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
  • Se pune intr-o cratita 650 ml lapte la foc mic.
  • Intr-un bol amestecam restul de 100 ml de lapte cu praful de budinca si indulcitorul.
  • Cand laptele este fierbinte turnam laptele amestecat cu budinca si amestecam incontinuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.
  • La sfarsit punem esenta de vanilie cu gelatina si amestecam pana cand gelatina se dizolva.
  • Punem folie alimentara direct pe crema si o lasam sa se raceasca(in felul acesta crema nu va prinde aceas crusta deasupra).


Asamblare:

  • Imbracam tava in care am blatul in folie alimentara sau punem un inel in jurul blatului si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam esenta cu indulcitorul si apa).
  • Turnam peste blat crema racita si dam la frigider minim 2 ore.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu