miercuri, 16 decembrie 2015

Vinete umplute cu paste


O reteta cu care va puteti impresiona atat familia, cat si invitatii la masa. Eu nu am pus deloc carne, asadar e perfecta si pentru perioada postului, dar daca nu tineti post puteti adauga si carne. 

Ingrediente:
  • cca. 150 g paste Barilla
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie decojita
  • 1 cana suc de rosii
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare:



  • Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.
  • Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le tinem la foc mediu.


  • Intre timp ne ocupam de umplutura: fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
  • Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, iar peste ele punem putina apa si le calim 2-3 minute.
  • Adaugam ardeiul, vinetele si rosia taiate cubulete, putina sare, apoi amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade.



  • Adaugam sucul de rosii si potrivim cu sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute pe foc mic.



  • Inchidem focul, adaugam pastele fierte si amestecam.



  • Scoatem vinetele din cuptor si le umplem cu compozitia de paste (o sa mai ramaneti cam cu o portie de paste pe care o puteti consuma separat).



  • Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru maxim 15-20 de minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor usca.  Daca nu faceti reteta de post, puteti presara deasupra si niste cascaval ras.
  • Le scoatem din cuptor, presaram patrunjel verde si le servim.
Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu