O reteta cu care va puteti impresiona atat familia, cat si invitatii la masa. Eu nu am pus deloc carne, asadar e perfecta si pentru perioada postului, dar daca nu tineti post puteti adauga si carne.
Ingrediente:
- cca. 150 g paste Barilla
- 2 vinete
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 rosie decojita
- 1 cana suc de rosii
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel.
- Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le tinem la foc mediu.
- Intre timp ne ocupam de umplutura: fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, iar peste ele punem putina apa si le calim 2-3 minute.
- Adaugam ardeiul, vinetele si rosia taiate cubulete, putina sare, apoi amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade.
- Adaugam sucul de rosii si potrivim cu sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute pe foc mic.
- Inchidem focul, adaugam pastele fierte si amestecam.
- Scoatem vinetele din cuptor si le umplem cu compozitia de paste (o sa mai ramaneti cam cu o portie de paste pe care o puteti consuma separat).
- Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru maxim 15-20 de minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor usca. Daca nu faceti reteta de post, puteti presara deasupra si niste cascaval ras.
- Le scoatem din cuptor, presaram patrunjel verde si le servim.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu