sâmbătă, 11 iunie 2016

Prajitura cu albusuri, nuci si cirese


Daca aveti albusuri ramase de la alte prajituri, nu le aruncati, pastrati-le la congelator, apoi cand aveti pofta de dulce faceti prajitura asta :)) sau orice prajitura va place. :D Prajitura am vazut-o la Miha si la Panacris, insa am adaptat-o in functie de tava si de ingredientele disponibile. 

  • Ingrediente(pentru o tava de 26x39cm):
  • 450 g albusuri decongelate(cca. 14 albusuri)
  • 1 praf de sare
  • 350 g zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuca macinata
  • 100 g nuca maruntita
  • optional: cca. 150 g cirese
Mod de preparare:
  • Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase.
  • Buunn, deci mixam 1/2 din cantitatea de albusuri cu putina sare, pana cand se fac spuma. Cand veti opri mixerul spuma nu trebuie sa curga. Adaugam treptat 1/2 din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma sta "batz".

  • Adaugam 4 linguri de ulei si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
  • La fel procedam si pentru restul albusurilor, adaugand cantitatile ramase de zahar si de ulei.
  • Toata spuma de albusuri o punem intr-un bol mai mare. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana la incorporare.
  • Adaugam acum nuca macinata(50 g) si amestecam usor.

  • In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, iar in compozitia ramasa se adauga cele 2 linguri de cacao. Se adauga in tava peste compozitia alba si se niveleaza.




  • Din loc in loc se pun ciresele spalate si curatate de samburi, iar deasupra se pune nuca maruntita.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox. 25-30 de minute. Facem si testul cu scobitoarea.
  • Se lasa la racit, apoi se portioneaza.



Va doresc Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu