Pentru cei care tin aceasta dieta, prajitura se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
- INGREDIENTE:
- Crema:
- 750g branza degresata (3cutii x 250g) - aveti grija sa luati un tip te branza mai solid(eu folosesc Lacteea sau Delaco), sa nu fie prea moale sau prea lichida. In cazul in care nu gasiti decat branza mai moale, adaugati putina gelatina.
- cateva linguri indulcitor Green Sugar(eu am adaugat dupa gust)
- 1 fiola esenta de vanilie
- Blat:
- cca. 27 biscuiti Dukan
- 100 ml lapte degresat caldut
- 2 linguri branza degresata
- In plus: 50 g ciocolata dietetica
MOD DE PREPARARE:
Crema:
- Intr-un bol am pus branza, indulcitorul si esenta. Am amestecat compozitia cu o lingura sau un tel. Am pus deoparte 2-3 linguri din crema de branza, iar restul de crema am dat-o la frigider.
Blat:
- Biscuitii ii maruntim la robot, ii rasturnam intr-un bol, apoi adaugam laptele caldut si branza(adaugati la inceput doar o lingura de branza si amestecati; daca se leaga compozitia, nu mai adaugati restul de branza, dar daca e prea sfaramicios, mai puneti branza).
- Pe un platou am pus inelul unei tavi cu diametrul de 22 cm pe care l-am imbracat in folie alimentara. Am adaugat compozitia de biscuiti si am aplatizat-o bine. Am dat tava la frigider aprox. 20 de minute.
- Scoatem tava cu blatul si vasul cu crema din frigider, apoi adaugam crema peste blat si dam tava la frigider pentru 1-2 ore, pana cand branza se intareste.
- Scoatem tava si inlaturam folia, apoi decoram cu ciocolata topita.
- Se pastreaza la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu