duminică, 18 septembrie 2016

Orez cu ciuperci


Pana mai acum cativa ani nu prea-mi placea orezul:P, dar daca il prepar dupa aceasta reteta, il mananc cu pofta. Sper sa va placa si voua.

INGREDIENTE:
  • 1 cana de orez
  • 4 cani de apa(mie-mi place orezul mai apos ca sa zic asa, puteti pune si 3 cani daca vreti sa iasa mai uscat)
  • aprox. 350 g ciuperci champignon proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri zarzavat la borcan
  • sare si piper dupa gust
  • cateva linguri de ulei
MOD DE PREPARARE:

  • Curatam si spalam bine ciupercile, apoi le taiem cuburi si le lasam deoparte.
  • Curatam, spalam si tocam ceapa, apoi o punem intr-un vas in care am pus uleiul la incins.

  • Adaugam putina apa si lasam 1-2 minute la inabusit.
  • Intre timp curatam si spalam morcovul si ardeiul si le adaugam peste ceapa. Le lasam pe foc cateva minute. Adaugam o lingura de zarzavat, ciupercile si putina sare. Amestecam si lasam pe foc pana cand ciupercile scad.



  • Spalam orezul in 2-3 ape reci, il scurgem, apoi il adaugam in oala.

  • Punem 1/2 cana de apa si amestecam bine. Lasam pe foc cateva minute si amestecam sa nu se prinda orezul de oala. Adaugam restul de zarzavat si de apa, apoi potrivim de sare si piper.


  • Dam focul mare, iar cand apa incepe sa fiarba, facem focul mic si acoperim oala cu un capac. Lasam sa fiarba la foc mic aprox. 15 minute. Inchidem focul si il mai lasam acoperit inca 15 minute, apoi il putem servi.



Va doresc Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu