vineri, 16 septembrie 2016

Chiftele cu piept de pui si ciuperci


Reteta mea preferata de chiftelute! 

INGREDIENTE:
  • 300 g piept de pui
  • 4 ciuperci champignon mari(cu tot cu codite)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in apa/lapte si scurse bine
  • o lingura de faina
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE:


  • Pieptul de pui il spalam si il tocam la robot sau il dam prin masina de tocat carne, apoi il punem intr-un bol.


  • Curatam si spalam ciupercile si ceapa, apoi le tocam in robot. Turnam aceasta compozitie peste carne.


  • Adaugam oul, usturoiul pisat bine sau dat prin razatoarea mica, painea scursa bine de apa/lapte, patrunjelul tocat, faina, sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.


  • Cu mainile umede formam chiftelutele, apoi le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, la foc potrivit.

  • Le prajim pana cand se rumenesc pe ambele parti.
  • Se scot pe un servetel pentru a se absoarbe uleiul.


Va doresc Pofta Buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu