joi, 15 septembrie 2016

Eclere cu crema de vanilie si zmeura


Printre prajiturile mele preferate se afla si eclerele. Cred ca as putea manca zilnic si tot nu m-as satura de ele. :)))

INGREDIENTE:
Coji de eclere:
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g ulei
  • 6 oua
  • un varf cutit de sare
  • un varf cutit de zahar
Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
In plus:
  • zmeura
  • 100 g ciocolata cu lapte
MOD DE PREPARARE:
Coji de eclere:
  • Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul.
  • In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este incorporata complet.
  • Amestecam bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii craticioarei.
  • Lasam aluatul sa se raceasca bine, iar dupa ce aluatul s-a racit complet, adaugam ouale pe rand si mixam. Adaugati urmatorul ou abia dupa ce primul ou a fost incorporat complet si continuati asa cu fiecare ou.

  • Este posibil sa aveti nevoie doar de 5 oua, depinde de marimea lor. Dupa ce ati adaugat al 5-lea ou testati compozitia astfel: puneti putin aluat intr-un pos si formati un ecler pe o farfurie. Daca aluatul face un mot, nu mai adaugati al 6-lea ou.
  • Preincalzim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt.
  • Punem compozitia intr-un pos si formam cojile de eclere direct pe hartia de copt din tava.

  • Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mediu spre mare. Va recomand sa stati pe langa cuptor si aveti grija sa nu se arda daca aveti un cuptor mai problematic, cum e al meu :)) care nu coace uniform.Dupa acest timp dam cuptorul la foc mediu(putin spre mic), si le mai lasam aproximativ 10 minute, iar dupa acest timp intredeschidem usa cuptorului si le mai lasam inca 5-10 minute.
  • Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Crema de vanilie:

  • Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine compozitia.
  • Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca.



Asamblare:

  • Taiem cojile de eclere in jumatate pe orizontala si le umplem cu crema de vanilie racita si zmeura.
  • Deasupra le decoram cu ciocolata topita(am pus ciocolata intr-o punguta si am scufundat-o in apa calduta pana cand s-a topit; am taiat varful pungutei si am decorat eclerele) si zmeura.

  • Le pastram la frigider.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu