E o bunatate de prajitura, frageda si pufoasa! V-o recomand cu mare maaare drag! Pentru aceasta m-am inspirat de pe blogul bucatareselor vesele. Si pentru ca gazda lunii septembrie a provocarii misterioase a propus o lista de ingrediente care mi-au facut cu ochiul, m-am gandit sa inscriu si eu aceasta reteta. Mai multe detalii despre aceasta gasiti AICI.
- INGREDIENTE(tava de 23x23cm):
- Blat de cacao:
- 180 g faina
- 150 g zahar
- 4 oua
- 100 ml apa/lapte
- 100 ml ulei
- 3 linguri de cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1 varf cutit de sare
- Compozitia de branza:
- 330 g branza dulce
- 150 g zahar
- 1 ou
- 1 lingura cu varf de amidon
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- cateva bobite de struguri(optional)
- zahar pudra(optional)
MOD DE PREPARARE:
Blat:
- Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul.
- Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam aceasta compozitie treptat peste compozitia de galbenusuri si mixam pana la incorporare.
- La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.
- Turnam aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.
Compozitia de branza:
Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer.
Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta.
Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri.
Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer.
Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta.
Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri.
- Intr-un vas amestecam branza cu oul si zaharul, apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.
- Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
- La final adaugam si bobitele de struguri si dam tava la cuptorul preincalzit. O lasam aprox. 30 de minute la foc potrivit.
- O verificam cu o scobitoare sa fim siguri ca este gata, apoi o scoatem din cuptor si o lasam la racit. O portionam si o servim cu maaare pofta! Se poate pudra cu zahar sau nu, depinde cum va place.
Sper s-o incercati si voi ca tare buna e!
Si eu am facut prajitura aceasta si este tare buna.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut si tie! Pupici
Ștergere