duminică, 21 decembrie 2014

Biscuiti cu suc de rosii


In fiecare dimineata alaturi de ceai imi place sa am ceva dulce, iar acesti biscuiti se combina perfect cu un ceai cald si aromat.
Imi plac pentru ca sunt crocanti, se pot inmuia in ceai si pe deasupra mai sunt si de post, pentru ca tot suntem in Posul Craciunului.
Acestia imi amintesc de gustul biscuitilor din copilarie.
SI pentru ca cei de la SunFood impreuna cu Laura Adamache au lansat o noua provocare, m-am gandit sa-i inscriu la concursul "Masterchef la mine acasa cu Sun Food", de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare.


Ingrediente:
  • 6 linguri suc de rosii din conserva SunFood
  •  linguri de ulei
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 
  • 160 g zahar
  •  fiola esenta de vanilie
  • aprox. 320 g faina
Mod de preparare:

  • Intr-un bol amestecam uleiul cu sucul de rosii, adaugam zaharul si bicarbonatul si amestecam cu o lingura.

  • Turnam treptat faina ( nu turnati toata faina odata pentru ca este posibil sa nu va trebuiasca intreaga cantitate) si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.


  • Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de cca.5mm, apoi il decupam cu formele dorite. 

  • Aluatul ramas il strangem, il intindem si il decupam pana cand terminam tot aluatul.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii. 

  • Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox.10 minute (nu mai mult) la foc mediu.
  • Dupa ce sunt gata se scot si se lasa la racit. 

  • Pofta buna!








2 comentarii:

  1. Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Sarbatori frumoase iti doresc si tie! :-*

      Ștergere